14 September 2009

Hujung Minggu yang Padat

Fuh! Fuh! Fuh! Penatnyaaa. Rasanya ni lah weekend yang paling penat sekali. Mana taknya, betul² soping sakan. Bukan².. Bukan soping untuk raya eh. Soping untuk barang hantaran kami. Tapi ada juga selit satu dua barang untuk raya. Hehe..

Sabtu lepas kami pergi
booking Pondok Pesona bridal untuk majlis nikah dan resepsi belah saya. Cadangnya mahu setelkan lepas raya. Tengok² bulan puasa jugak kami booked. Alhamdulillah tarikh majlis kami masih available lagi. Kalau tak, memang satu keje lagi nak pergi survey. Bukan tak suka survey tapi masalah saya ni mata cepat rambang. Kalau semua nak, cam mane? huhu..

Bridal yang kami booking ni pun kami tak pernah buat research, tak pernah tanya quotation. Gamble je terus datang, fikir dan booked. Tapi bridal ni pernah di'suggest'kan oleh cik Fuchsia~. Terima kasih cik Fuchsia~ ^__^. Kawan² blogger yang lain pun ada jugak bagi suggestion bridal² yang terbaik. Terima Kasih banyak² :). Tapi ada sedikit kecewa, saya tak dapat request design baju baru untuk reception ditambah pulak baju takde color yang mengikut tema kami. Salah kami jugak, tak booking 6 bulan sebelum majlis. Kalau masih juga nak baju baru kami kena add 10% lagi. Disebabkan out of my budget, saya redha T___T. Ok lupekan drama air mata. Yang membuatkan saya berpuas hati dgn Pondok Pesona, owner bridal tu bagi penerangan tentang pakej², hasil kerja dan harga yang ditawarkan memang tiptop ah! Satu persatu dia terangkan sampai kami tak sempat mencelah. Nak tanya soalan pon da tak bole pikir nak tanya ape. Siap bagi teguran tips pada kami lagi "Liza jaga tummy awk, jangan minum ais. Makan ais takpe". "Hafidz awak kena work out sikit. Badan slim sangat".

Hari Ahad pula, kami bz cari barang² hantaran. Dari lepas tunang lagi kami da cari sikit² tapi susahnya nak jumpe yang berkenan. Semalam la baru jumpe barang² yang kami cari. Perfume, Kasut & handBag en. tunang dan Cincin saya. Itu pun da berapa buah shopping complex kami ziarah. huhu.. Yang pasti kasut idaman saya tak jumpe lagi T______T. Hai kasut mane kau hah? Main sembunyi² ibu ke?




p/s: Harap² ade la baju yang ikut piawaian color theme kami (silver/merah).


p/s lagi: Alhamdulillah lega sikit dah booking bridal. Sekarang ni tinggal nak survey photographer pulak. Da jumpe yang berkenan. Tapi harus difikir semasak²nya.

4 ucapan cinta:

~ thalhazlin ~ said...

Wak, pondok bridal kat ne ek? tapi rasa cam pernah dengar je. camana harga yang diorang tawarkan ok ek. hum. boleh di masukkan dalam list survey kite neh. hee. neway, tema silver merah mmg cantik. kwn kawin aritu pakai tema tu gak. serious ctk.

Haliza said...

pondok bridal kat Kg Pasir Putih, Pasir Gudang. Harga Masih dlm budget la. ade pakej (1 hari) 5 baju, mekap, accessories, pelamin & meja mkn damai baru Rm1,680. sy rase berbaloi. Kalau tak amik pakej cam rugi skit sbb dia kire lain². Kalau awk booked 6bln sebelum awk dpt decide design baju & color yg awk suke. xder xtra charges taw.

tuh la da terbyg² sy kalo theme color silver/merah. aduh mmg rugi x booked awl².

~ thalhazlin ~ said...

oo.. kat pasir gudang. okeh. tak pe, kite masukkan dalam list survey kite. hee. neway, nak tempah 6 bulan b4 kawin? perh. lama sangat tak tu kan? sebab biasa orang tempah dalam 3 bulan kot? hu. agaknya zaman dah berubah. hehehe;p

Haliza said...

itu la rase mcm bole relex lg kn kalau 6 bln. hehe. in case awk nk request baju baru jer kena 6month be4. kalau tak, bole jer nk booking lg 3bln.

Kalu awk nk contact or address pondok pesona, sy bole bg :)

 
Blog ini telah diubah sikit jek oleh haliza dari template suckmylolly.com