21 December 2009

Tiada Tajuk

Salam semua,

Huh! lame tak update. Bukan ape, ade je cerita nk dibisingkan kat sini tapi mood nk menaip tu susah dah nak dtg ataupun mungkin saya akan tutup blog ni. (Macam merajuk dengan diri sendiri. Motif?)

Preparations wedding saya so far ok je la. Tapi rase macam da pasrah & berserah je. Macam putus asa pun ye jgk. Kenapa? Saya rase saya dah buat sehabis baik untuk bahagian saya. Cuma bahagian jemputan,
Catering, pemilihan tempat nikah dan majlis saya serahkan pada ayah & ibu saya. Kalau nak ikutkan saya boleh buat berdua dengan tunang tapi saya tapi saya taknak ayah dan ibu saya terasa hati dengan saya. Yelah, macam seolah² saya meminggirkan mereka. Itu fikiran saya lah. Cume mungkin ayah saya terlalu bz atau mungkin merasakan majlis anaknya lambat lagi atau ade masalah dalaman yg mereka taknak saya risau. Maka terjadi la episod last minute. Faham² je lah kalau dah last minute, semuanya takkan dapat ape yg kite nak. Saya faham bukan semua yang kite nak tu akan dapat, atleast kite tak rase menyesal atau ape² lah perasaan yg tak best. Kira macam sempat la cari alternatif lain untuk dapatkan sesuatu yg kite nak.

Saya taknak dan tak akan salahkan sesiapa pun atas hal ni. Mungkin ade hikmah yang belum saya nampak. Kite hanya merancang dan Allah yang menentukannya.


Doakan perjalanan majlis saya berjalan dengan lancar. Aminn..


p/s: Sebenarnya saya serba salah nak publishkan entri ni sbb takut ade orang yg akan salah sangka tp ini lah yg saya rasa sekarang.

5 ucapan cinta:

mizz eyta said...

salam sis..
be tabah oke..
sis kene kuat mengharung rintangan b4 kawen ni..
biasala mcm2 kan..
sume org yg nk kawen akan hadapi mcm2 hal..x kirela hal ape pon..
so kene kuat oke..
ape2 let me know k..
takecare sis!!

Fuchsia said...

btul tu dear.
nak kawin ni mmg byk btul la hati nak kena jaga especially mak bapak plus tunang kita sendiri. kdg2 diri sendiri yg kecik ati sbb nak jaga ati org ni kan

ms.hai said...

sume akan baik2 saja liza...btw, nk invite u ke wedding i 2/01 nie...

Haliza said...

ita:
thanks a lot ita. (*hugs)

Fuchsia:
tuh la. kadang mcm tatawu nk luahkn pada sape. karang kalo terlebih luah takot ade yg ambil hati pulak. tuh yg diam je.

ms.hai:
Thanks ms.hai. insya allah i datang. bg peta eh. hehe.. takot sesat

~ thalhazlin ~ said...

haliza, betul tu. dalam hal kawin tu, kita tak leh nak meminggirkan ibu ayah, padahal kita boleh je uruskan sendiri dengan tunang. hurm. mungkin juga ur parents sebenarnya dah ada planning lain awal-awal kot. haliza je tak tahu. apapun, sabar ek..

 
Blog ini telah diubah sikit jek oleh haliza dari template suckmylolly.com