03 July 2009

Selamat Hari Lahir Ibu

Jumaat, 3 Julai 2009 adalah hari lahir ibu saya yang ke-50. Masih kuat, masih cantik dan alhamdulillah masih sihat. Rasanya takda acara potong kek mahupun birthday party. Sekadar makan malam di luar. Hari ini off untuk memasak. Siapa belanja? Birthday girl la belanja. Girl lagi ke? Hehe.. Hadiah pun saya still tak pikir lagi nak bagi apa? Macam nak bagi hadiah kasih sayang. OK tak? ihikhik

Semalam bincang² nak pilih makan kat mana. Bila da dapat tempat nak makan, ibu saya suruh ajak sekali tunang saya join. Call En.B..

Saya: Hello.. B, ibu ajak join dinner sekali. Ok?

En.B: Hah? Dinner? Malu la..

Saya: Ala, ibu da ajak lagipun esok harijadi ibu.. Jom la eh.. tak payah la nak malu².

En.B: Hurmm.. Ok lah.

Saya: Ok. Jangan lupe bawa hadiah sekali tau. Haha..

En.B: Sempat ke nak beli hadiah? (dia da kelam kabut. Hehe)

Saya: Hehe.. mana tahu. (Saja menyakat)

En.B: Emm.. OK la.. Esok B try cari ok.

Saya: Ok Bye.

Saya memang suka menyakat. Suruh beli hadiah untuk ibu. Jahat ek? Hehe.. Saya bagitahu ibu yang saya suruh tunang saya belikan hadiah. Ibu beriya² cakap tak payah belikan apa². Saya tahu, walau saya hadiah kan sebiji bungalow mewah pun masih tak dapat nak balas jasa ibu. Apa lagi kalau saya hadiahkan Mercedes-Benz macam Nana AF lagi la saya tak mampu.

Ibu, Selamat ulangtahun yang ke-50. Moga dipanjangkan umur, sihat selalu, diberkati rezeki, bahagia didunia dan diakhirat kelak. Terima kasih untuk segalanya.

Gambar kami sekeluarga. Opp.. Adik lelaki saya tiada dalam gambar la pulak.

2 ucapan cinta:

mizz eyta said...

k.leza nt wished kan bday mak k.leza..ckp kite wish k..smoga pjg umor n mrh rezki..ken slm kt ayah k.leza jgk..lame x jumpe die!

Haliza said...

insya allah..
hehe.. mekasih eh..
kem salam kat ayah ngan ibu ita jgk..
bile la kite nk jmpe kn..

 
Blog ini telah diubah sikit jek oleh haliza dari template suckmylolly.com