24 July 2009

Tentang Warna Tema

Lamanya tak update blog. Lagi pun macam blur dan tak tahu nak update tentang apa. Rasanya lagi best baca blog kawan². Huhu..

Kali ni saya nak membebel pasal color untuk resepsi saya. Lagi enam bulan lebih tapi satu color pun saya tak pilih lagi. Ni lah akibatnya bila rambang mata nak pilih color untuk majlis sendiri. Mula² dulu saya berangan nak pakai color hitam dan putih.Tapi bila saya rasa da ramai orang gunakan, saya rasa nak tukar pulak.


Saya pilih 3 warna. Hitam, putih dan Merah. Macam tamak pulak pilih 3 warna sekali. Bukan apa, pada saya ada color merah nampak sedikit ceria antara color hitam dan putih.

Tapi semalam, saya blog walking kat blog The Perfect Palette lagi la membuat kan saya rambang mata. Semua color yang dipadankan nampak perfect sangat. Rasa macam nak pkai warna warni pulak.
ihikhik



Jalan punya jalan lagi saya ternampak gambar yang kat atas nih. Macam nak tukar lagi ke color Silver/Grey dan merah. Nampak pun macam menarik jugak. Merah rasanya dah final decision. Merah itukan cinta. Haha.. Tapi confius nak dipadankan dengan color apa. Silver/Grey or Black & White?

Bertandang kami da sepakat nak pakai Putih. Nampak suci je. Dah tak payah pening² pikir nak color apa.




Tapi kalau saya berani. Saya teringing nak guna 4 colors sekaligus. Black, White, Red & Purple. Rasanya tak kot. Berangan je ni. Ok yang ni da start untuk merepek. Baik saya sambung buat keje. Ni pun curi² masa untuk update blog.

Sebelum tu nak tanya korang da pilih ke color idaman kalbu?love bagi yang belum, saya recommended ke blog
The Perfect Palette biar kita sama² rambang mata.around

Ok la jumpe di lain entri. Daaa~

8 ucapan cinta:

Fuchsia~ said...

haliza, bridal yg sy cakap tu tempat dia kat p. gdg, kat kg. pasir putih. my fren sume rekemen kat situ sbb diorang ckp majlis yg diorg buat nampak mewah and eksklusif walopon murahan jek around 1800++.

nama dia pondok persona. nanti sy carikkan contact no. kalo awk nak

Haliza said...

Fuchsia~: awk, saya tggu contact no bridal tu dr awk. email kat saya eh bile awk free. ni email saya lyza_san@yahoo.com

MyRule said...

Hi...

me punyer tema pun ala2 merah... tapi marroon krim. Mula2 nak merah putih..tapi makcik2 ckp macam puteri umno...hehehe ;)

Haliza said...

MyRule: hi.. maroon cream ok jgk tuh. umno bkn kaler pink putih ek? da tuka kaler ker? huhu..

durruz said...

hi,

chantek nye kalo match silver/grey dgn merah.

Haliza said...

durruz: hi, cantik kn? sy pun terpikat kalau silver/grey matching ngan merah

4weddingku.mya said...

I think all color you choose are magnificent. As long u know play which colour to be used as dominant and highlight, it will turn out great! Will look forward for more updates on this.

Btw, thank you for linking me!Will link u back!

Dina Halim Bridal Boutique said...

hi, yup betul kata 4weddingku..pandai u pilih warna..i like pilihan grey merah atau black,red purple..sebab pada saya merah hitam pun dah ramai yang guna

 
Blog ini telah diubah sikit jek oleh haliza dari template suckmylolly.com