25 January 2010

Hiasan Meja Buku Tetamu



Saya nak yang simple² je. Kalau boleh nak buat sama macam gambar kat atas tu. Itupun KALAU BOLEH LA.(saje ngade nak bold & Caps Lock. hihi..) Tapi takde la pokok² yang boleh gantung wishes tag tu. Lagipun saya guna buku tetamu. Agak² ok tak tanpa alas meja? Nanti takde la senget-benget kan alas meja tu? Kalau korang yang baik hati ada idea yang lagi cun-melecun boleh lah suggest kan kat sini. hihi..


Kertas yang tergantung kat meja tu macam nak gantikan dengan paper doiley. Sebabnya saya cari kertas yang dah readymade berbentuk bunga² an tak jumpa². Ambil jalan mudah, pakai paper doiley je. Malas da nak memeningkan kepala sendiri. Nak menghias buku tetamu pun belum dipikirkan lagi. Nawal ko ade idea tak? Paling senang tepek gambar je suda..


Monogram kayu tuh mana nak cari ek?

11 ucapan cinta:

NahWaL said...

Nak kasi nampak rich dekat guestbook, amik and pergi beli fabric mahal2. then u balut je that book.

Easy bukan? tambahlah dengan riben mahal juge.

Eh kertas2 tu dia letak kat pokok kan? mana ko nak cekau pokok? HIHI.

Haliza said...

aku kn pkai buku tetamu. buku la sayang oii.. mane pulak nk gantung² kat pokok. takkan buku nk gantung kat pokok yang oii.. hehe..

NahWaL said...

Ahaha aku konfius ko nak mana satu. dah tu pesal ko dok letak gambar gantung2 tu. ahahha

ok ok. beli je kan senang. ahak.

Haliza said...

haha.. aku nk deko meja je. tp nk simple. Aku mls nk cari gambar lain.

Tanak yg tag gantung² tu sbb aku pkai buku. kalo gune tags, mesti tags ko paling byk. hehe..

marspisc@kcik said...

hi..sowi nk nyibuk..tau x buku tetamu yg ready made ada jual kat mana? sy tgh mcari gak ni..hope bole share dgn sy,thx

Haliza said...

alamak name per eh? tak menyibuk pon. bole je nk tanye.

awk nk guestbook mcm mane? kalau nk yg ade garisan² (bhgian dlm buku) cam buku sekolah (tataw nak bg example ape), kat Memory Lanes pun ade. Tapi tak byk sgt pilihan.

Kalau nak yang bahagian dalam kosong takde garis², sy tempah kat midvalley. Name kedai dia paper shop. Yang itu kena tempah 1week baru dpt. Sbb awk bole request deco camne guestbook idaman awk. hehe..

diri aku said...

ija, midvalley ade ek???macih..i lab u lah...huhuh

Haliza said...

june:
a'ah ade. kdai dia name paper shop dkt ngan sasa kalau tak silap la. try usha k. :)

kite dpt free 20pages. mane tau awk dpt lg byk free.. hehe

Fuchsia said...

haa jelesnye kat org2 yg dah dapat guestbook nih.

*mine tersadai lagi dalam kotak tepi pintu tu ;p

Haliza said...

Fasha:
sy yakin awk dpt buat guestbook awk :)

Fuchsia said...

liza, sy dah dpt kad awk! hehe tapi tertinggal kat opis pulak. tapi takpe sy tau tmpt tu so insya allah kami sampai nanti ^-^

btw, kasut sanding sy, bridal tmpt yg sy sewa baju tu provide skali. sib baik saiz sama so takyah nak sesusah pikir lagi. kasut nikah/outdoor lak sy beli kat carlorino tu

 
Blog ini telah diubah sikit jek oleh haliza dari template suckmylolly.com